Waar en hoe kan je authentieke Arabische decoratie op de kop tikken?

Het is iets wat veel mensen zich afvragen, want hoewel er veel soorten Arabisch decoratie te vinden zijn is de vraag nog altijd wat is echt en wat is nep. Nu hoeft iets wat niet authentiek is niet meteen nep te zijn, als in dat het er niet uitziet als Arabische decoratie, het kan er heel mooi uitzien en net echt. Dus hoe vindt je nu authentieke Arabische decoraties?

– Doe research
– Koop niet zomaar wat
– Betaal niet te weinig
– Betaal niet teveel

Het is simpel, doe navraag waar het product vandaan komt, en probeer te achterhalen of het authentiek is. Je kunt dus niet zomaar ergens iets kopen bij de eerste de beste winkel. Wanneer iets niet echt is heb je grote kans dat het product veel goedkoper is dan je zou verwachten, het is dus belangrijk dat je niet valt voor de te goedkope producten. Iets wat handgemaakt is in Arabië zal je geld kosten, maar het is wel belangrijk om in de gaten te houden dat je ook niet teveel betaald. Wanneer je een product gevonden hebt dat je geweldig vindt is het belangrijk dat je hiervoor niet de jackpot hoeft te betalen. Vakwerk heeft een prijs maar het is niet onbetaalbaar.

Nadenken
Het komt er dus op neer dat je moet nadenken voordat je doet, doe geen impuls aankoop en verwacht daarna dat je een authentiek stuk in handen hebt. De kans hierop is vrij klein. Tenzij je een dealer gevonden hebt die uitsluitend authentieke producten heeft – dan is het geheel vrij om impulsief zoveel te kopen als je wenst. Daar hebben zowel jij als de maker baat bij!